여행 중 바로 보는 정보 · 바로 만나는 친구앱 열기

I moved to a new place. Do I need to report my new address?

Settling in

1 answers

Yes. Registered foreigners must report a change of address within 15 days of moving (Immigration Act Art. 36). You can do it at the community service center (주민센터) of your new area, an immigration office, or online on HiKorea. Check that the new address is printed on the back of your card.

이사한 날부터 15일 안에 새 주소를 신고해야 해요(출입국관리법 제36조).

Official: https://www.hikorea.go.kr · Help: 1345

omeetu team ·

Answers are from users, not official advice. For visas, check HiKorea or call 1345.

More questions · Open omeetu

이 정보는 안내이며 법률·비자 자문이 아닙니다. 규정은 자주 바뀌니 출발 전 공식 사이트와 외교부 해외안전여행(0404.go.kr)에서 다시 확인하세요. · 이용약관 · 개인정보 처리방침